Simfötter

Ett av de hjälpmedel som i stort sett är obligatoriska för en dykare är simfötter eller simfenor. De är tillverkade i gummi eller plast och fästs på fötterna. Det gör att dykaren kan ta sig fram snabbare i vattnet och det kan också vara klokt att använda dem för att inte skrämma bort fiskar och andra djur med benrörelser. Simfötterna gör nämligen att dykaren kan röra sig i vattnet nästan bara genom att röra på fötterna.

Välja rätt simfötter

Det finns simfötter i flera olika modeller. Vissa av dem är långa, andra korta. De kan också vara hårda eller mjuka. En mjuk simfot är överlag betydligt enklare att använda än vad en hård variant är. En lång simfot används om man inte ska simma så mycket med benen. Simfoten belastar nämligen lederna i knän och vrister mer än de korta simfenorna. En kort simfot kan däremot ge en ökad flexibilitet i fotleden.

Färgade simfötter

Ofta har simfötter olika starka färger för att synas bra i vattnet. Det finns dock också helt svarta fenor som är lämpliga om simfötterna måste döljas lite mer vid till exempel en filminspelning. De kan ofta ses när SVT och andra kanaler spelar in dokumentärfilmer.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote