Djupaste och längsta fridykningen någonsin

Det finns extremsporter och det finns extremsporter, till de senare hör definitivt fridykningen. Visst, det är hardcore att springa milslånga lopp i extrema miljöer, att syssla med parajumping och liknande. I min mening bleknar dem allihop med påfrestningarna och riskerna det innebär att syssla med extrem fridykning.

Du behöver förstås inte ha vanliga skor på fötterna när du ska dyka, men väl när du ska ta dig till och från dykningen. Hos Footway hittar du Nike skor som både är snygga och praktiska. Sortimentet rymmer självklart skor för både dam och herr. Leveranserna är dessutom snabba och om skorna du beställt inte skulle passa eller om du inte är nöjd av någon annan anledning kan du returnera dem gratis.

Det finns flera faktorer som gör fridykning särskilt svår. Det mest uppenbara är förstås att dyka djupt utan dykardräkt. En annan svårighet är att det är ett enda andetag som gäller. Rekordet i att hålla andan längst innehas för tillfället av Stéphane Mifsud som under en fridykning lyckades med att hålla ett andetag i 11 minuter och 35 sekunder.

Rekordet för den djupaste fridykningen någonsin hålls dock av Alexey Molchanov. Han genomförde dykningen i La Paz i Mexiko 2016 och nådde vid tillfället 129 meters djup. Tiden han stannade där nere var totalt 3 minuter och 50 sekunder.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote