Jobba som dykare

Många väljer att åka och dyka bland exotiska fiskar och korallrev på semestern. Det kanske inte lika många vet är att man faktiskt kan arbeta som dykare. I Sverige är det inte lika vanligt med fina fiskar och färgglada koraller men det finns mycket annat att titta på under vattnet.

Vilka arbetsuppgifter kan man stöta på?

Som dykare finns det väldigt många olika arbetsuppgifter att arbeta med. Många dykare kan jobba hemifrån med olika saker och sedan rycker de ut på olika uppdrag. Vissa dykare arbetar med att hålla koll på hamnar, bryggor, och båtar. Andra dyker efter försvunna personer eller saker. Det finns också dykare som arbetar med att lära ut dykning till andra. Om man är en duktig dykare som behärskar flera olika typer av vatten och även djupare dyk finns det i stort sett ingen gräns för hur mycket jobb man kan få.

Är det ett riskfyllt arbete?

Det är dock bra att komma ihåg att det kan vara farligt att dyka om man inte vet vad man gör. Även då kan det dock finnas vissa risker som man bör ha i åtanke. Man kan löpa risk att fastna i något på botten, luften kan ta slut och någon slang kan gå sönder. Arbetar man i svenska vatten behöver man dock inte vara rädd för att stöta på farliga hajar nere i djupet.

Vad behöver man kunna?

För att kunna arbeta som dykare bör man ha gått flera dykarutbildningar. Man bör också skaffa certifikat och dessutom måste man ha tillgång till utrustning. Det räcker inte med att ha dykt en gång på semestern. Man måste så klart också ha kunskap om de arbetsuppgifter man ska göra under vattnet.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote