Gör affärer med utländska dykföretag – tänk på det här

Är du en entreprenör som har planer på att göra affärer med utländska företag inom dykning? I så fall kan det vara bra att känna till ett och annat om hur processen bör gå till. När det gäller att göra affärer med utländska företag, gäller det nämligen att ha papperna i ordning.

Förbered dig – skaffa ett ursprungscertifikat

Att vara entreprenör innebär ofta att tänka utanför boxen. Om det är just det som du har gjort och nu är på gång att göra upp affärer med utländska företag inom dykarbranschen, behöver du veta vad du ger dig in på.
Först och främst behöver du ett ursprungscertifikat för produkter som du köper in från utlandet. Däri framkommer information om varorna, såsom var varorna är producerade, men även information till tullen. Ett sådant behöver du ha om du ska köpa in varor från utländska dykare, exempelvis dykutrustning. Utöver det behöver du dock se till att du inte blir lurad då det kan vara svårt att få upprättelse. Åk dit och titta på varorna du planerar att köpa så att du inte köper något som har defekter eller som av andra anledningar inte lever upp till dina förväntningar.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote