Dykning utomlands

En av fördelarna med att man har ett dykcertifikat är att man kan ta med sin egen utrustning och sedan använda den utomlands. I de svenska vattnet finns det ofta inte lika mycket att titta på och vattnet är inte heller lika klart. Utomlands är vattnet ljust, blått och det finns flera vackra fiskar, koraller och annat att titta på. Men det finns också en hel del att tänka på när man dyker utomlands.

Andra bakterier

När man dyker utomlands kan det vara så att vattnet innehåller en del bakterier. Många av dem är sådana som inte finns i den svenska floran och det betyder att man kan riskera att råka ut för olika sjukdomar och smittor.

Alger

I svenska vatten kan det förekomma algblomning under sommaren. Även i utländska vatten kan det förekomma alger. De kan vara farliga och ibland är det inte tydligt skyltat att alger förekommer.

Andra regler

I Sverige finns det regler som gäller för dykning och för hur en dykarplats ska markeras ut. Utomlands kan andra regler gälla. Det kan till exempel vara så att man inte får dyka överallt. Om man inte känner till de här sakerna kan olyckor ske.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote