Dykartuber

Dykare har tuber på ryggen för att kunna andas under vatten. Tubernas innehåll kan variera men oftast innehåller de en mix av bland annat helium. Det krävs en del kunnande inom kemi för att man ska få blandningen rätt. De kan också innehålla luft som komprimerats. Det finns dykartuber i flera olika storlekar och det finns också dubbla tuber eller flaskor. Hur stor tub man behöver beror på hur länge och hur djupt man tänkt dyka. En oerfaren person kan också behöva en stor tub eftersom de ofta förbrukar mer luft än en erfaren dykare. Men vad är viktigt att tänka på när man ska dyka med tub?

Gå igenom utrustningen

När man ska dyka med tuber måste man vara noga med att kolla igenom sin utrustning. Det är till exempel viktigt att tuberna är fyllda med rätt sorts gas och att de är hela. En tub som har en buckla behöver kollas igenom extra ofta.

Extra vikt

Tuberna kan vara tillverkade av olika material. Ofta är de tillverkade av stål eller aluminium. En flaska i stål är tyngre än en metallflaska men den tål slit bättre än en metallvariant.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote