Jobb som dykare

Det går ofta att dyka på fritiden och man kan ha det som hobby. Men det som många inte har koll på är att det faktiskt också går att arbeta med dykning. När det gäller jobb som dykare krävs det för det första att man har certifikat. Man behöver allt som oftast ha gjort flera lyckade och dokumenterade dyk för att vara aktuella för tjänster inom just dykning. Men vad kan man egentligen arbeta med som dykare?

Arbetsuppgifter för en dykare

Det allra vanligaste är att man arbetar som dykinstruktör. Det kan antingen vara i en simhall eller utomlands på semesterorter. Det finns också möjlighet att arbeta som anläggningsdykare. Just när det gäller det här yrket måste man ha erfarenhet inom bygg och dessutom kräver yrket god dykarvana samt fysik. Det handlar om att man gör arbeten på broar, vägar och annat som befinner sig på eller under vattnets yta. När det gäller hamnar och annat kan det också behöva göras arbeten och även då förekommer det att dykare anlitas.

Det är också extremt vanligt att en dykare används för att inspektera båtar och fartyg efter kollisioner, när det är dags för service med mera. Det gäller att ha koll på var man befinner sig. En båt kan röra sig i vattnet om det kommer vågor och om man befinner sig på fel plats kan det gå riktigt illa.

Hårda fysiska krav

En dykare som arbetar befinner sig under vattnet under långa pass och ibland på rejäla djup. Det ställer stora krav på kroppen och man måste se till att träna så att den verkligen orkar med. Det kan till exempel innebära att man får spendera flera dagar i en tryckkammare.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote